OSS for dk.fritid.spejder

Dette er en OSS (Ofte Stillede Spørgsmål) for nyhedsgruppen dk.fritid.spejder.


Om dk.fritid.spejder

Hvad kan dk.fritid.spejder bruges til?

Debatgruppen dk.fritid.spejder kan bruges til enhver debat om spejderrelateret emner. vi debbaterer alt lige fra ideer til arbejdet med de mindste børn til debatter om Spejderkopsenes plads i samfundet.

Fundatsen for dk.fritid.spejder kan findes her

Om tonen i dk.fritid.spejder

Tonen i dk.fritid.spejder er meget venlig og vi ser hænger os ikke sa meget i udformingen af indlæg. Det vil dog være bedst for alle hvis folk prøver at overholde gældende netikette beskrevet på usenet.dk.

Hvem har skrevet denne OSS?

Denne OSS er løbende blevert skrevet af aktive deltagere i debatgruppen dk.fritid.spejder. OSS'en bliver redigeret af Peter Makholm. Bemærkninger om indholdet af OSS'en sendes bedst til debatgruppen, mens bemærkninger og kommentarer til opsætning sendes direkte til mig.

Distribuering af denne OSS?

Du må distribuerer hele denne OSS eller dele af den, sålænge du husker tydelig kildeangivelse. ved distribution af hele OSS'en er kilden OSS'ens hjemsted og ved enkeltspørgsmål er kilden angivet ved det enkelte spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål

Hvor finder jeg en hytte(fortegnelse)?

Der findes flere lister med spejderhytter i Danmark, først korpsenes officielle lister:

DBS' hyttefortegnelse
Se forsiden på dbs.dk (Links og adresser)
KFUM-Spejderne i Danmark hyttefortegnelse
hyttefortegnelsen.dk
FDF's hyttefortegnelse
fdf.dk/hytter/ (fejl)
KFUK-spejderne i Danmark de grønne pigespejdere
Ingen liste

Andre lister:

Århus Ungdommens Fællesråds hyttefortegnelse
hyttefortegnelse.dk

Hvad er JOTA og JOTI?

"Jamboree On The Air" og "Jamboree On The Internet". Tal, chat og skriv med spejdere fra hele verden i den tredje weekend i oktober. De officielle danske websteder er jota.dbs.dk og joti.dbs.dk.

Hvordan søger jeg en ny leder til min gruppe?

Det er ikke god skik at søge ledere gennem nyhedsgruppen. Størstedelen af læserne er engagerede i deres lokale grupper og udfører ungdomsarbejde i det omfang de kan overkomme. Derfor giver det sjældent resultat at søge i nyhedsgruppen, og det kan virke som et irritationsmoment. Kontakt din korpssekretær (tilsvarende for KFUK/DDS/DBS/FDF) for at få nogle gode råd om lederhvervning.

Hvordan finder jeg en gruppe hvis jeg skal flytte?

Det er de færreste grupper/kredse der ikke vil tage imod dit tilbud om hjælp hvis du flytter til en ny by og vil genoptage ungdomsarbejdet dit nye sted. Derfor ville du sikkert få en masse svar hvis du skrev i nyhedsgruppen. Vi foreslår dog at du tager kontakt til dit korpskontor. De kan finde den spejdergruppe der ligger nærmest din bopæl, og som lever op til dine ønsker.

Redigeret af: Peter Makholm
Sidst ændret: 17. okt 2000