usenet.dk

Vejledning til 40tude Dialog 2.0

Skriv til Webmaster

Om denne side

Denne side beskriver newsreaderen Dialog 2.0. Dialog indeholder mange funktioner og indstillingsmuligheder, og det er ikke meningen at give en udførlig beskrivelse af disse. Siden har til formål at give en trin for trin-beskrivelse af de indstillinger der er nødvendige for let at komme igang.


Sådan får du fat i Dialog

Dialog kan hentes fra dets hjemmeside, og det er gratis.


Sådan tilføjer du serveren news.dotsrc.org

Når du starter Dialog for første gang, bliver du bedt om at angive en newsserver. Først skal du vælge et navn f.eks. "Sunsite". Derefter skal du skrive newsserverens navn, "news.dotsrc.org". Brugernavn og kodeord skal være dem du fik oplyst ved registreringen. Jeg ville sætte værdierne i de to bokse ned fra 3000 til måske 500. Så får man en advarsel hvis der i en gruppe er mere end 500 indlæg at hente.

På næste faneblad skriver du dit navn og en mailadresse som må være tilgængelig for alle og enhver. Andet er ikke nødvendigt.

POP3 settings har med modtagelse af mail at gøre. Det skal kun bruges hvis du vil benytte Dialog som mailprogram. SMTP-indstillingerne skal kun bruges hvis man vil sende mails fra Dialog.

Alle oplysningerne kan ændres senere via menupunkterne: "Settings -> Servers, Identities, Signatures". Under "Newsservers" kan du ændre i opsætningen eller tilføje flere newsservere, og under "Identities" finder du indstillingerne for modtagelse og afsendelse af mail. Også der kan man sætte op at der skal være adgang til flere servere.


Sådan tilføjer du nyhedsgruppen dk.test

Når du har indstillet hvilken newsserver du vil bruge, skal du hente listen over nyhedsgrupper. Det gør du under menupunktet "Online -> Get complete grouplist(s)". Derefter klikker du på fanebladet "Filtered" til venstre under værktøjsbjælken. I boksen skriver du "dk.test", og så dukker der to grupper op i listen. Dobbeltklik på "dk.test", og så har du tilføjet den til din gruppeliste. Du kan se at den står der hvis du klikker på fanebladet "Subscribed".


Sådan sender du et indlæg

Marker dk.test i din gruppeliste og tryk på P eller find menupunktet "Post -> New post to newsgroup". Der kommer en beskedboks men du kan blot klikke "yes". Derefter åbnes der et vindue hvor du kan skrive din besked. Der er en boks til at angive en overskrift (Subject). Boksen med "Newsgroup" er allerede udfyldt. I det store felt kan du skrive din besked. Det er ikke så vigtigt hvad du skriver, for det sendes jo netop til en testgruppe. Ude til højre kan du vælge hvilken identity der skal bruges ved afsendelsen, men der vil normalt kun være én (sålænge man er begynder).

Når indlægget er klar, kan du vælge at sende det nu (Send now) eller senere (Send later). Det kan du vælge via de to knapper til venstre eller i menuen "Action".


Sådan svarer du på et indlæg

Når det indlæg du ønsker at svare på, vises på skærmen, kan du enten trykke på F eller finde menupunktet "Post -> Followup to newsgroup". Her vil så fremkomme samme vindue som beskrevet ovenfor med undtagelse af at Subject-feltet vil være udfyldt på forhånd, samt at hele det oprindelige indlæg er citeret nederst. Når du svarer på et andet indlæg, bør du altid klippe i det citerede så kun det der er relevant i forbindelse med dit indlæg, medtages.


Nyhedsgrupper til yderligere hjælp til Dialog

  • dk.edb.internet.software.mail+news (dansksproget)
  • de.comm.software.40tude-dialog (tysksproget)

Links til sider der giver information om Dialog

Skrevet til usenet.dk af Bertel Lund Hansen