usenet.dk

Råben på opmærksomhed

Skriv til Webmaster

Hvad enten det sker af egoistiske årsager eller af uvidenhed, sker det ganske ofte at et indlæg fremtræder "larmende". Det er naturligt nok at ville skabe opmærksomhed om ens egne indlæg, men det er skidt hvis det sker på bekostning af andre.

Overskrifter

Hvad er skidt?

  • Hjælp!
  • Fejl i IE4.01!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • FEJL I IE4.01 VED VISNING AF GIF-BILLEDER

Er alle eksempler på dårlige overskrifter. Den første fordi der ikke fortælles noget om indholdet, den anden pga. en masse unødvendige udråbstegn og den tredje pga. anvendelsen af store bogstaver.

Og hvad så?

Dårlige overskrifter af den ene eller den anden art nedsætter chancen for at indlægget bliver læst. En masse udråbstegn, store bogstaver eller anden larm gør måske at læseren får øje på overskriften, men samtidig signalerer det useriøsitet eller manglende viden om mediet. Derved vælger nogle læsere indlægget fra. Der er sågar personer der har sat deres programmer op til automatisk at ignorere sådanne indlæg (killfil).

Derudover er det generende for andre læsere at støde på sådanne indlæg da de forstyrrer en hurtig gennemkigning af overskrifter i en nyhedsgruppe.

Hvad er godt?

  • Fejl i IE4.01 ved visning af GIF-billeder
  • S: Komplet P166 med 15" monitor (Odense)
  • Alternativ opskrift på dybstegte rejer

Er eksempler på overskrifter der opfylder deres funktion: at give læseren en ide om hvad artiklen indeholder. Læseren kan derved let vælge om han vil læse den eller lade være.

Brødtekst

Hvad er skidt?

Den store synder når der skrives indlæg på usenet, er store bogstaver. Overdreven brug af disse virker yderst generende på læsningen. DET BURDE VÆRE RIMELIG INDLYSENDE HVORFOR DETTE ER TILFÆLDET: VI ER VANT TIL AT DER SKIFTES MELLEM STORE OM SMÅ BOGSTAVER, SÅ GØRES DER IKKE DETTE, FREMSTÅR TEKSTEN MEGET KLODSAGTIG.

På usenet indikerer store bogstaver at der RÅBES. Det anses for uhøfligt, og da der er alternative måder at fremhæve teksten på, er der ingen grund til at bruge det.

Hvad gør man så?

Igennem tidens løb er der opstået forskellige konventioner på usenet. De mest udbredte af disse er:

  • _understregning_
  • *fed tekst*
  • /kursiv/

Der findes endda læseprogrammer der automatisk kan oversætte disse markeringer til rigtig understregning, fed tekst og kursiv.