usenet.dk

Oplæg til Trafik

Skriv til Webmaster

Så dit ynglingsemne er blevet sendt til OTT? Det betyder at der ikke var trafik nok til at oprette gruppen straks, og at det er din opgave at skabe trafiken.

Du kan gøre det dels ved at gøre opmærksom op OTT'en på mailinglister og websider der omhandler emnet, og dels ved at selv at starte en debat i nyhedsgruppen hvor OTT'en bliver holdt.

Når du skriver indlæg i forbindelse med OTT'en, så er dine mål:

  1. at få folk til at læse dine beskeder,
  2. at få folk til at besvare dem og
  3. at få folk til at ønske at debatten skal fortsætte.

Her er nogle råd til hvordan:

Ét emne pr. indlæg

Hold dig til ét emne pr. besked. Det giver kortere beskeder, flere beskeder og gør dem lettere at svare på.

Præcis overskrift

Vælg en overskrift der siger præcis hvad emnet er. Så springer interesserede ikke dit indlæg over. Du bør også inkludere emnet i kantede parenteser idet andre brugere så kan bortfiltere de pågældende indlæg hvis emnet ikke interesserer dem.

Inddrag andre grupper

Krydspost dit indlæg til andre beslægtede nyhedsgrupper, men husk at sætte FollowUp-To til den gruppe OTT'en føres i så folk bliver klar over at debatten er i gang. Lad være med at overdrive. Det skaber modvilje og irritation mod dig og indirekte mod emnet.

Udtryk dig klart

Folk gider ikke læse lange, snørklede sætninger med mange fremmedord. Prøv også at formatere indlægget ordentligt og læse det igennem for grammatiske fejl før du sender det. Brug en stavekontrol hvis du har det.

Vær kortfattet

Folk gider ikke læse lange artikler.

Vælg kontroversielle emner

Tag emner op hvor du ved at folk er uenige og har stærke meninger. Når alle er enige, bliver der ikke meget debat. Hvis folk har stærke meninger, er de mere tilbøjelige til at komme frem med dem.

Tag stilling!

Argumenter ensidigt i indlægget, også selvom du er klar over at verden ikke er sort/hvid. Nuancerede holdninger forvirrer bare folk, mens klar stillingtagen giver dem noget at argumentere mod.

Undgå vulgært sprog

Så svarer folk på dit sprog i stedet for dine argumenter, og diskussionen drejer bort fra emnet.

Undgå at svine folk til

Det giver ganske vist mange svar, men du ryger i KILL-filtre, og folk mister lysten til at deltage videre i debatten, og emnet risikerer at blive henvist til dk.snak.mudderkastning.

Fortvivl ikke

Held og lykke med den nye gruppe! Og husk, selvom det ikke lykkedes at starte en "god debat" i OTT-perioden efter Styregruppens skøn, så kan du fortsætte med at bruge overgruppen til emnet.

Hvis det senere lykkedes at få en stabil debat i gang, kan du genfremsætte forslaget (OTD'en), og gruppen vil så sandsynligvis blive opretttet uden at skulle ud i en ny OTT.