usenet.dk

Vejledning til XanaNews 1.18

Skriv til Webmaster

Om denne side

Denne side beskriver newsreaderen XanaNews. XanaNews indeholder mange funktioner og indstillingsmuligheder, og det er ikke meningen at give en udførlig beskrivelse af disse. Siden har til formål at give en trin for trin-beskrivelse af de indstillinger der er nødvendige for let at komme igang.

Sådan får du fat i XanaNews

XanaNews kan hentes gratis fra dets hjemmeside da det er freeware.


Sådan tilføjer du serveren news.dotsrc.org

Når du starter XanaNews for første gang, bliver du bedt om at indtaste dit navn og email-adresse, bagefter newsserverens navn og adresse. Derefter angives brugernavn og adgangskode, og ved "Your name" og "Your Email address" angiver du naturligvis disse. Ved "Server Account Name" indtaster du f.eks. "sunsite" og ved "Server Name" "news.dotsrc.org". Ved "My newsserver requires a user name and password" sættes der en markering, så det bliver muligt at skrive brugernavnet ved "User name for server" og adgangskode ved "Password for server".

Fik du ikke indtastet disse oplysninger rigtigt da du kørte XanaNews for første gang, kan du rette oplysningerne ved at finde menupunktet "Account" og vælge punktet "Account properties". Under "Server settings" kan du rette din newsserver, brugernavn og adgangskode, Ved menupunktet "Tools" kan du vælge punktet "Identities", og under "Properties" kan du rette din email-adresse og dit navn.


Sådan tilføjer du nyhedsgruppen dk.test

Når du har indstillet hvilken newsserver du vil bruge, skal du hente listen over nyhedsgrupper. Dette gøres ved at trykke på " Show newsgroup list" i menupunktet "Account". Nu skulle du i et nyt vindue kunne se en lang liste over de grupper der findes på newsserveren. Heri finder du gruppen dk.test, enten ved at scrolle nedad i listen eller ved at skrive dk.test i feltet "Display only groups that contain".

Når du har fundet dk.test markerer du denne gruppe og trykker på Subscribe-knappen. Nu er der et par briller ud for dk.test i gruppelisten som tegn på at du abonnerer på denne gruppe.


Sådan sender du et indlæg

Marker dk.test i din gruppeliste og tryk på S eller knappen "Post New". Så fremkommer et vindue hvor du kan skrive dit indlæg. Øverst ses feltet Group hvor du kan se hvilken gruppe dit indlæg vil blive sendt til. Herunder ses Follow Up To-feltet som der i dette tilfælde ikke skal bruges. Herunder ses Subject-feltet hvor du kan angive et emne for dit indlæg.


Sådan svarer du på et indlæg

Når det indlæg du ønsker at svare på, vises på skærmen, kan du enten trykke på R eller knappen "Post reply". Her vil så fremkomme samme vindue som beskrevet ovenfor med de undtagelser at Subject-feltet vil være udfyldt på forhånd, samt at hele det oprindelige indlæg er citeret nederst. Når du svarer på et andet indlæg, bør du altid klippe i det citerede så kun det der er relevant i forbindelse med dit indlæg, medtages.


Nyhedsgrupper til yderligere hjælp til XanaNews

  • dk.edb.internet.software.mail+news
  • xananews.support på serveren forums.talkto.net
  • xananews.wishlist på serveren forums.talkto.net

Links til sider der giver information om XanaNews

Skrevet til usenet.dk af Ivan V. Klattrup ivan.klattrup@gmail.com