Til alle, der bruger dk.velkommen

Velkommen til en spændende "verden".

Du har fundet vej til den rigtige gruppe, hvis du er begynder på Usenet.

Dk.velkommen er gruppen til at stille begynderspørgsmål i - og gruppen til at vende tilbage til, hvis man får brug for vejledning fra mere erfarne "usenettere" til at finde rundt i og håndtere News.

Dk.velkommen er så at sige indgangsporten til Usenet med mulighed for at finde vejledning om, hvordan "vi plejer at gøre her" og om hvordan man finder rundt i det, der i starten kan ligne lidt af en labyrint. Alle spørgsmål om Usenet er velkomne.

Det er nok en god ide at starte med at læse Lynvejledningen.

Kort og kontant

 1. Start med at sende et indlæg til news:dk.test så du kan se om din newsreader sender det du regner med, og om din opsætning er i orden.
 2. Hold dig ikke tilbage med at spørge i dk.velkommen hvis der er noget angående brugen af nyhedsgrupperne du er i tvivl om.
 3. Før du sender et indlæg til en nyhedsgruppe du ikke tidligere har benyttet, er det en god ide at læse dens fundats der er en beskrivelse af gruppens formål, og undersøge om der er en OSS (Ofte Stillede Spørgsmål) til gruppen.
  Alle grupper med tilhørende fundatser og evt. OSS'er findes på: usenet-info.
 4. Køb, salg og bytte henvises til dk.marked.*-hierarkiet.
 5. Der er mange gode grunde til at HTML-formatering (farver, billeder, forskellige skrifttyper m.m.) ikke ønskes i nyhedsgrupperne. Nogle udbydere sletter endda indlæg der indeholder HTML. De fleste newsreadere er indstillet til ikke at sende HTML - men i enkelte skal det slås fra.
 6. Brug tegnsættet ISO-8859-1 (Latin1 eller vestligt tegnsæt)
 7. I de normale, ikke-binære grupper er det imod netiketten at sende vedhæftede filer.
  Det må frarådes at sende binære filer til en nyhedsgruppe, også til dem der egentlig er beregnet til det. I dag er der mange newsservere der lukker helt for de grupper, og dem der ikke gør, opbevarer dem i meget kort tid. Brug i stedet en hjemmeside eller en gratis server der stiller plads til rådighed.
 8. Skriv i et høfligt sprog og undlad at lade dig provokere til andet. En ved første øjekast underlig opførsel har ofte en naturlig forklaring. Skribenter som du opfatter som kværulanter, gør du som regel bedst i at ignorere.
 9. Skriv overskrifter der beskriver dine indlægs indhold.
 10. Klip i indlæg du kommenterer så du kun kort citerer det du svarer på.
 11. Skriv altid dit svar under det citerede.
 12. Undlad at skrive med store bogstaver da det opfattes som om du RÅBER!
 13. Undgå overdreven brug af !!!!!!!! og ?????? da det kan opfattes som hidsighed og i øvrigt bryder det normale skriftbillede.
 14. Din signatur bør begrænses til højst 4 linier hver på højst 72 tegn.
 15. Det kan anbefales at du læser DK-OSS'en og de uddybende og forklarende sider på usenet.dk.
  Her er en lynvejledning med links til forklaringer.

Hvis der er noget du er i tvivl om, så spørg endelig her i dk.velkommen. De mere erfarne "usenettere" er meget villige til at hjælpe dig i gang på en god måde.

Rigtig god fornøjelse!